JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Ngritet ndërtesa më e madhe në botë me formën e gotës së çajit
Shkruar nga: B Hasi | Publikuar më: 25/10/2021 21:10

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Ndërtesa më e madhe në botë në formën e filxhanit të çajit.

Ky objekt është ndërtuar në Rize Turqi si simbol i faktit se ky rajon është prodhuesi më i madh i çajit në këtë vend.

Ndërtesa është 30 metra e lartë dhe kështu do të hyjë në Librin e Rekordeve Guinness.

Ndryshe edhe kosovarët njihen si konsumues të mdhenjë të çajit, ndërsa qytetet ku më së shumti përdoret janë Vushtrria dhe Podujeva.