JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

SONDAZHI/ 82% e qytetarëve: Qeveria po gënjen për kapacitetin e spitaleve, pacientët presin në radhë për t’u kuruar!
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 16/11/2020 0:26

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Numri i lartë i të infektuarve me Covid në Shqipëri ditët e fundit është kthyer në një problem serioz dhe shqetësim për të gjithë qytetarët. Kjo për faktin se shtrohet problemi nëse spitalet Covid kanë apo jo mjaftueshëm kapacitete për të përballuar një fluks të tillë. Janë krijuar dy fronte, nëse mund ta qujamë kështu, ku nga njëra anë qeveria del dhe thotë se Shqipëria i ka kushtet për përballimin e një situate të tillë, ndërsa në anën tjetër qëndojnë qytetarët, të cilët deklarojnë se janë të detyruar të presin në radhë në ambulanca dhe në ambientet e jashtme të spitaleve për t'u kuruar.

Gjendja paraqitet vërtet e rënduar, pasi vetëm para pak ditësh u publikuan disa foto nga ambientet e spitalit Infektiv, në të cilin nuk kishte më vend as për parkimin e ambulancave dhe sipas dëshmive nga disa qyetarë të tjerë, e njëjta gjë ndodh edhe tek Sanatoriumi, apo siç njihet ndryshe siptali "Covid 2". Lidhur me këtë situatë, JOQ Albania krijoi një sondazh.

Pyetja e shtruar ishte kjo:

Qeveria thotë se në spital ka vende të lira, por qytetarët raportojnë se pacientët presin në radhë jashtë spitalit në ambulanca. Kush gënjen sipas jush?

Nga rezultati i votimit vihet re se 82% e qytetarëve ia vënë fajin qeverisë dhe i cilësojnë si të gënjeshtërta deklaratat e saj sa i përket kapaciteteve në spitale; ndërsa vetëm një pakicë prej 18% e tyre shprehen se po gënjejnë qytetarët.