JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

SONDAZHI/ A do të aplikoni për Lotarinë Amerikane? 77% e votuesve: “Po”
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 09/10/2020 0:27

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Shumë shqiptarë i kanë varur shpresat e tyre te “ëndrra amerikane” duke aplikuar për Lotarinë Amerikane. Bazuar në statistikat e mëparshme, shqiptarët renditen ndër vendet me përqindjen më të lartë të popullsisë që aplikojnë për lotari. Rritja e aplikimeve në Lotarinë Amerikane ka qenë e lartë, veçanërisht pas vitit 2013. Rikujtojmë se në vitin 2016 në të gjithë botën aplikuan 23 milionë njerëz, kryesisht për shkak se administrata Trump tha se do ta hiqte programin.

Ndërkohë kjo gjë është parë si një nga shpresat më të mëdha nga të rinjtë. E vërtetë e hidhur duhet thënë, por rinia shqiptare është katandisur mos më keq. Punësimi dhe karriera në Shqipëri duket mjaft e vështirë për shumicën e studentëve që mbarojnë shkollën. Në rastin më të mirë, edhe ata që gjejnë punë, ose do dalin jashtë profilit që kanë mbaruar, ose do pranojnë të paguhen me paga qesharake. Para pak ditësh u njoftua nga Ambasada Amerikane se janë hapur aplikimet për Lotarinë Amerikane.

Lidhur me këtë JOQ Albania krijoi një sondazh me pyetjen:

A do të aplikoni për Lotarinë Amerikane?

Ng rezultati i votimit u pa se 77% e qytetarëve u shprehën se do të aplikojnë, ndërsa 23% prej tyre votuan kundër. Sidoqoftë numri i aplikimeve pritet të jetë i lartë edhe këtë vit.