JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

SONDAZHI/ 90% e votuesve: Është turp për këtë vend që të drejtohet nga Edi Rama dhe Ilir Meta!
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 29/07/2020 1:49

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Flitet shpesh lart e poshtë që "ky vend" nuk bëhet, "kemi 30 vjet tranzicion dhe asgjë nuk ka ndryshuar", "klasa politike është e korruptuar" etje, dhe mendimet janë nga më të ndryshmet ku disa fajin ia vënë politikanëve, e disa të tjerë popullit! Ka zëra që thonë se vetëm një frymë e re dhe një brez i ri politikanësh mund ta nxjerrin vendin nga ngërçi.Ndërkohë situata aktuale ekonomike paraqitet tepër e rënduar, kjo edhe si shkak i pandemisë së koronavirusit dhe mungesës së efiçencës qeverisëse.

Shqiptarët janë lodhur nga pritja e gjatë tranzitive, ndërsa problemet vetëm sa janë shtuar.Klasa politike shqiptare duhet të zëvendësohet nga njerëz me vizion dhe me ide të qarta se si ta cojnë vendin përpara dhe drejt një zhvillimi të qëndrueshëm, çka ka munguar këto vite. Pakënaqësia e popullit ndiehet dhe mjafton vetëm pak që të shfaqet publikisht.

I tillë ishte dhe sondazhi i datës 27 korrik, ku pyetja që shtrohej ishte:

A është turp për këtë vend që të drejtohet nga Edi Rama dhe Ilir Meta?

Nga përllogaritjet rezultoi se 90% e shqiptarëve u shprehën PO dhe vetëm 10% e tyre votuan JO.

Pra duket qartë mendimi i popullit dhe zhgënjimi i tij në lidhje me pritshmëritë e politikës.