JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Kuptimi i veçantë në vende të ndryshme të botës, i gjestit tipik italian
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 05/02/2020 12:34

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Gjestikulacioni me gishta të bashkuar, në pjesë të ndryshme të botës ka kuptime të ndryshme. Vendi i parë nga lindi ky lloj gjesti është Italia.

Në këtë vend, ky gjest është një shprehje e pyetjes: Ç’kërkon? Dihet që kultura italiane është e njohur nga ky lloj komunikimi gjestikulativ pasi “të gjithë e dinë se italianët flasin me duart e tyre”.

Por ajo ka një kuptim të ndryshëm në kulturat e tjera.

Sipas gazetarit Kim Zetter, në Izrael ky gjest është i paqartë. Ai ka shkruar në Twitter:

Izrael, përdoret më së shumti për të fyer dikë”.

Indi, ky gjest shtron pyetjen: A keni uri?

botën arabe, nënat u drejtohen fëmijëve të tyre në këtë mënyrë.

Ky gjestikulim përdoret shpesh dhe nga ylli i muzikës pop të Koresë së Jugut, i njohur më mirë si K-Pop, Yuri.

***

Burimi: BBC|Përktheu dhe përshtati: JOQ Albania