JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Emojit që i keni përdorur gabim deri në këtë moment, mësoni kuptimin e vërtetë të tyre
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 05/02/2020 10:25

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Emojit janë bërë vërtetë një pjesë e pandashme e jetës sonë të përditshme. Flasim dhe shprehim emocione e shpeshherë i përdorim dhe si çelës për të dalë nga situata të vështira.

Epo ato janë bërë vërtetë një pjesë e rëndësishme e komunikimit, prandaj është mirë që të filloni të mësoni kuptimet e vërteta të tyre. Pasi të shihini fotogalerinë e më poshtë do ta kuptoni që i keni përdorur gabim deri më tani.

Shumë përdorues gabimisht besojnë se ky emoji simbolizon lutjen. Në fakt, ky është gjesti që japonezët përdorin për të kërkuar falje.

Në shikim të parë, ju mund të mendoni se ky emoji do të thotë një puthje. Por ky është vetëm një bilbil.

Kjo nuk është një fjongo e thjeshtë rozë, por simboli për të luftuar kancerin.

Jo vetëm që kjo emoji simbolizon një dëshirë për të drejtuar vëmendjen e partnerit tuaj në gjërat e shkruara më poshtë, por gjithashtu simbolizon të qenit në humor jo të mirë.

Grushti i djathtë është një shenjë respekti dhe urimi.

Është një patate e ëmbël e pjekur e njohur si jaki-imo në Japoni.

Ky emoji simbolizon një pjatë japoneze të quajtur kamaboko – një tortë peshku me një rrotullim rozë.

Ky emoji erdhi nga shirita komikë ku do të thoshte "Bam!" Kur përdoret në biseda, ky do të thotë që partneri juaj i bisedës ka humbur durimin ose ka kaluar linjën.

Jemi mësuar të mendojmë se një kryq i kuq do të thotë ndalim. Sidoqoftë, përveç kësaj, kjo emoji mund të simbolizojë edhe një puthje në një bisedë në anglisht.

Ky emoji përfaqëson maskën e ' Tengu ' – një demon nga mitologjia japoneze. 'Të bëhesh Tengu' do të thotë të tregosh arrogancë dhe vetëkënaqësi.

Mund të duket sikur ky emoji simbolizon diçka të keqe, megjithatë, në të vërtetë, ai ka një kuptim krejt të kundërt. Ajo tregon ogre japoneze, Namahage , e cila i largon shpirtrat e këqij.

Shkurtesa NG në emoji më sipër është interpretuar në mënyra të ndryshme: pa vajza, pa djem dhe madje diçka që lidhet me mbiemrin Nguyen.