JOQ Albania
Home

Dalin pamjet: Ushtria e Kosovës kalon kufirin, tani afrohet për të ndihmuar shqiptarët
Shkruar nga: E Jashari | Publikuar më: 26/11/2019 11:00

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Pas marrjes së urdhrit nga komandanti i Forcës së Sigurisë të Kosovës (FSK), gjenerallejtënant Rrahman Rama, një kontingjent i Taskë Forcës së Regjimentit të Mbrojtjes Civile të Gardës Kombëtare të FSK-së, për kërkim-shpëtim urban.

Të pajisur me mjetet teknike të specializuara, ata u nisën sot në mëngjes për t’u ndihmuar autoriteve shqiptare dhe banorëve shqiptarë, me qëllim të përballimit të situatës së krijuar pas goditjes së tërmetit në disa vendbanime të saj.

Kontingjenti i FSK-së, përbëhet nga 3 ekipe të kërkim–shpëtimit urban, një ekip K-9, (njësi e përgatitur e qenëve) për situata të tilla, ekipi i komunikimit, policia ushtarake e FSK-së dhe ekipi i mjekësisë.

Lidhur me situatën pas tërmetit në Shqipëri, komandanti i FSK-së, gjenerallejtënant Rrahman Rama, njoftoi: “Varësisht prej nevojave që do të paraqiten në terren, ne jemi të gatshëm t’i përgjigjemi me kapacitete shtesë” .