JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Walmart arrin marrëveshjen me Teslën rreth zjarreve të paneleve diellore
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 06/11/2019 12:51

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Walmart ka hedhur një proces gjyqësor që akuzoi Tesla për shkelje të kontratës dhe neglizhencë të rëndë pasi sistemet e paneleve diellore në çati në shtatë dyqanet e shitjes me pakicë kanë marrë zjarr.

Është arritur një marrëveshje dhe përcaktimi i pushimit nga puna është paraqitur në gjykatë, tha një zëdhënës i Walmart në një email. Është e paqartë se çfarë përmban marrëveshja. Të dy kompanitë lëshuan një deklarate të përbashkët të martën duke njoftuar se çështjet e ngritura nga Walmart janë zgjidhur.

"Siguria është një përparësi kryesore për secilën kompani dhe me shqetësimet që adresohen, ne të dy presim një ri-organizim të sigurt të sistemeve tona të qëndrueshme të energjisë", thuhet në deklaratën e postës elektronike.

Rezoluta vjen vetëm tre muaj pasi Walmart ngriti padi në gjykatën e shtetit të New York. Proçedimi gjyqësor kishte për qëllim Tesla Energy Operations, një ndarje brenda energjisë elektrike të pastër dhe të automjeteve elektrike që dikur njiheshin si SolarCity.