JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Scanwell Health fillon testet e smartphone për UTI
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 06/11/2019 12:37

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Kompanitë vazhdojnë të rafinojnë mjete dixhitale të diagnostikimit për kujdesin shëndetësor në shtëpi me një kapëse të shpejtë. E fundit për të filluar është një test në shtëpi për infeksione të traktit urinar nga fillimi me bazë në Los Angeles, Scanwell Health.Kompania u themelua nga Stephen Chen, i cili fjalë për fjalë u rrit në biznesin e testimit të diagnostikimit. Familja e tij kishte ndërtuar një nga prodhuesit më të mëdhenj të testimit të urinës në vend dhe kujtimet më të hershme të punës së Chen janë duke qëndruar në një linjë kuvendi duke bashkuar testet e shtatzënisë.

"Unë vij nga një familje që prodhon teste urinare," thotë Chen. "Unë kam lindur në biznes."

Përmes kësaj dritareje në treg, Chen e dinte që kishte një mënyrë për të anashkaluar procesin që kërkon kohë të prenotimit të vizitës së një mjeku për të marrë një test të planifikuar dhe të kryer. "Këto teste janë shitur në zyrat e mjekëve dhe spitalet dhe unë gjithmonë mendoja se ju mund t'i bëni këto teste më të arritshme," thotë Chen.

Duke punuar me një ekip teknologësh, Chen ndërtoi një produkt softuer që mund të sigurojë të njëjtën analizë të një kompleti provë duke përdorur kamerën e një smartphone dhe një aplikacioni që do të ishte kryer në një strukturë të testimit të diagnostikimit me tulla dhe llaç.

"Baza është një pajisje tradicionale e diagnostikimit që është përdorur nga sistemi i kujdesit shëndetësor për shumë vite," thotë ai. "Ne kemi marrë atë kuti të pavarur dhe e kemi transferuar atë në smartphone." Ashtu sic një provë tradicionale, një shirit i trajtuar kimikisht reagon me një mostër të urinës, dhe aplikacioni i kompanisë përdor teknologjinë e vizionit kompjuterik për të vlerësuar rezultatet.