JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Hakerët mund të vjedhin përmbajtjen e kutive të postës elektronike Horde me një klik!
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 01/11/2019 17:13

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Një studiues i sigurisë ka gjetur disa dobësi në softuerin e postës elektronike të hapur me burim të hapur Horde që lejojnë hakerët të vjedhin gati-padukshëm përmbajtjen e kutisë së një viktime. Horde është një nga sistemet më të popullarizuara dhe me burim të hapur të postës elektronike në dispozicion. ’Eshtë ndërtuar dhe mirëmbajtur nga një ekip kryesor i zhvilluesve, me kontribute nga komuniteti më i gjerë me burim të hapur. Përdoret nga universitete, biblioteka dhe shumë web hosters.

Një sulmues mund të shkruaj dhe të shkarkojë të gjithë kutinë e një viktimë duke i mashtruar ata duke klikuar një link të keq në një email. Pasi të klikohet, kutia postare shkarkohet në serverin e sulmuesit.. Studiuesit e sigurisë zakonisht u japin organizatave tre muaj për të rregulluar të metat përpara se ato të bëhen publike.

NIST, departamenti qeveritar që mban bazën e të dhënave kombëtare të prekshmërisë, tha këtë javë se të metat përbëjnë një rrezik "të lartë" të sigurisë për përdoruesit. Eshtë me të vërtetë shumë e lehtë të vidhni emailin e njerëzve,"- tha Ozdemir.