JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

EHang dhe ecuria e tij…
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 01/11/2019 17:08

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Ndërmarrja autonome kineze e lëvizjes ajrore EHang ka paraqitur pranë KSHZ-së dokumentet e kërkuara për të dalë publik në Sh.B.A në shkëmbimin e NASDAQ, me një ofertë fillestare publike 100 milion dollarë. Kompania, e cila ka bërë demonstrime fluturuese me pasagjerë në bord, është duke u përgatitur të nisë shërbimin e saj të parë tregtar në Guangzhou pasi mori miratimin nga rregullatorët lokalë dhe kombëtar për të vendosur dronët e saj në zonë.

Në nisje, EHang do të përdorë zanatin e saj vertikal të ngritjes dhe uljes vertikale (VTOL), i cili ka vend për dy pasagjerë në bord. EHang jo vetëm që ndërton avionët, megjithëse – qëllimi i tij është të ndërtojë shumë, shumë-aeroplan (sa më shumë ‘mijëra,” sipas Forbes) rrjete autonome transporti që shpreson se do të shërbejnë për të lehtësuar dhe shmangur trafikun e ngjeshur tokësor. Guangzhou, me një popullsi të vlerësuar prej mbi 13 milion, vuan nga një trafik i konsiderueshëm.

EHang po ndërton gjithashtu aftësi logjistike dhe transporti mallrash, si dhe shërbime të pasagjerëve. Kompania beson se mund të ofrojë transport të caktuar ndërkufitar që mund të shkurtohet në 40 deri në 60 përqind, dhe pasi të arrijë shkallën, ajo gjithashtu thotë se kostot kanë potencialin të zvogëlohen deri në 50 përqind .

E themeluar në vitin 2014, EHang njoftoi për herë të fundit fondet në 2015, kur mblodhi 42 milion dollarë në një raund të Serisë B të udhëhequr nga GP Capital, me GGV Capital, ZhenFund, Lebox Capital, OFC dhe PreAngel gjithashtu pjesëmarrës.