JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Google blen Fitbit
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 01/11/2019 16:34

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Thashethemet janë të vërteta. Një javë pasi doli fjala që Google planifikoi të blinte Fitbit, kompanitë kanë konfirmuar blerjen në një postim në blog të autorizuar nga pajisja Google SVP, Rick Osterloh. Ndeshja përfundimisht mund të rezultojë e dobishme për të dy palët. Google është përpjekur të bëjë një pjesë të madhe të kategorisë së veshjeve, duke e çuar gjigantin softuer për të blerë një pjesë të madhe IP nga orari i makinës, Fosile për 40 milion dollarë.

Fitbit, ndërkohë, ka pasur probleme me rritjen gjatë viteve të fundit. Kompania, e cila fillimisht bëri pionierë dhe më pas mbizotëronte hapësirën e gjurmuesve të veshur me dorë, luftoi ndërsa zgjoheshin smartwatches dhe mbizotëruan përfundimisht në hapësirë. Ndërsa ishte vonë në kategori, kompania ka pasur fatin me orën Versa, rezultat i blerjes së saj të Pebble, Vector dhe Monedhë, ndërsa ka punuar për të drejtuar pjesën më të madhe të fokusit të saj në kujdesin shëndetësor.

"Me kalimin e viteve, Google ka bërë përparim me partnerët në këtë hapësirë me Wear OS dhe Google Fit, por ne shohim një mundësi për të investuar edhe më shumë në Wear OS, si dhe të prezantojmë Made nga pajisjet e veshura të Google në treg," shkruan Osterloh. “Fitbit ka qenë një pionier i vërtetë në industri dhe ka krijuar produkte, përvoja dhe një bashkësi të gjallë përdoruesish. Duke punuar ngushtë me ekipin e ekspertëve të Fitbit, dhe duke bashkuar UA-në, softuerin dhe harduerin më të mirë, ne mund të ndihmojmë të nxisim inovacionin në veshje të paluajtshme dhe të ndërtojmë produkte nga të cilat përfitojne edhe më shumë njerëz në mbarë botën."