JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Twitter ndalon reklamat politike
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 31/10/2019 16:41

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Drejtori i Përgjithshëm Jack Dorsey sapo njoftoi, përmes tweet-it, se Twitter do të ndalojë të gjitha reklamat politike – megjithëse me "disa përjashtime" si regjistrimi i votuesve. "Ne besojmë se arritja e mesazheve politike duhet të fitohet, jo të blihet," tha Dorsey.

Ndërsa nuk është plotësisht e qartë se sa të gjëra do të jenë këto përjashtime, duket se ndalimi do të zbatohet për të dy reklamat që miratojnë kandidatët dhe reklamat që mbrojnë një pozicion për çështje politike. Dorsey tha që kompania do të ndajë politikën përfundimtare deri më 15 nëntor dhe se do të fillojë të zbatojë atë politikë në 22 nëntor.

"Reklamat politike në Internet paraqesin sfida krejt të reja për ligjërimin qytetar: optimizim i bazuar në mësimin e makinerive të mesazheve dhe mikro-shënjestrimit, informacion mashtrues të pakontrolluar dhe falsifikime të thella," shkroi ai. "Gjithë në rritjen e shpejtësisë, sofistikimit dhe shkallës dërrmuese."