JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Gjigandët teknikë nuk bëjnë mjaftueshëm për të luftuar mashtrimet
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 30/10/2019 17:17

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Ka një vit që Komisioni Evropian mori një bandë gjigantësh adtech së bashku për të derdhur bojë në një Kod Vullnetar të Praktikës për të bërë diçka – si një hap i parë për të ndaluar përhapjen e keqinformatave në internet. Raporti i saj i fundit tregon qe platformat mund të bëjnë më mirë.

Nënshkruesit e Kodit të Praktikës së Komisionit në BE mbi Keqinformimin janë: Facebook, Google, Twitter, Mozilla, Microsoft dhe disa shoqata tregtare që përfaqësojnë platforma në internet, industrinë e reklamave dhe reklamuesit – përfshirë Byronë e Reklamimit në Internet (IAB) dhe Federatën Botërore të Reklamuesve ( WFA).

Në një njoftim për shtyp duke vlerësuar raportet vjetore të sotme, të përpiluara nga nënshkruesit, Komisioni shpreh zhgënjimin që asnjë platformë tjetër interneti ose kompani reklamimi nuk janë regjistruar qëkur Microsoft u bashkua si një shtesë e vonë e Kodit këtë vit.