JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Whats App padit NSO Group
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 30/10/2019 17:14

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

WhatsApp ka ngritur një padi në gjykatën federale duke akuzuar prodhuesin izraelit të mbikëqyrjes së lëvizshme NSO Group për krijimin e një shfrytëzimi që u përdor qindra herë për të hakuar në telefonin e synuar.

Proçedimi gjyqësor, i ngritur në një gjykatë federale në Kaliforni,tregon që " u zhvillua malware-i për të hyrë në mesazhe dhe komunikime të tjera pasi u deshifruan" në pajisjet e synuara. Sulmi funksionoi duke shfrytëzuar një cenueshmëri audio-thirrëse në WhatsApp. Përdoruesit mund të duket se marrin një telefonatë të zakonshme, por malware do të infektonte qetësisht pajisjen me spyware, duke u dhënë sulmuesve qasje të plotë në pajisje.Në disa raste ndodhi kaq shpejt, sa telefoni i te shënjestruarit mund të mos ketë rënë fare.

Për shkak se WhatsApp është i koduar nga fundi në fund, është gati e pamundur të hysh në mesazhe ndërsa përshkojnë internetin. Por vitet e fundit, qeveritë dhe ndërmarrjet celulare të spiunazhit kanë filluar të shënjestrojnë pajisjet ku mesazhet janë dërguar ose pranuar. Logjika shkon se nëse hakoni pajisjen, mund të merrni të dhënat e saj.