JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Vazhdon vdekja e ngadaltë e Flash, Google fillon t’a heq atë nga kërkimi.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 30/10/2019 17:04

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Vdekja e Flash ka një kohë të gjatë që po ndodh … Për vite me radhë kemi dëgjuar që është në rrugëdalje, por kush nga ne nuk ka gjetur një video apo widget të gabuar Flash në muajin ose dy muajt e fundit? Për të shpejtuar prishjen e saj, Google po merr hapin e kuptueshëm të … pretenduarit se nuk ekziston.

Po, Kërkimi Google do të ndalojë indeksimin e përmbajtjes Flash duke filluar nga fundi i këtij viti. Pse po e bënte këtë edhe sot, vite pasi ndonjë webmaster ndaloi përdorimin e tij? Epo, ka shumë përmbajtje të trashëgimisë atje. Me sa duket Google ka dashur t’i japë bishtit të gjatë një shans për tu përkulur.

Deindexing Flash nuk do të thotë qe nëse keni një faqe në internet që i shërben, do të injorohet plotësisht. Por çdo informacion që arrihet përmes asaj ene Flash, përshkrimi i videos, lojës, ose çfarë keni, do të anashkalohet. Dhe nëse jemi të sinqertë, me siguri do të zhvendoseni shumë fort nga algoritmi.

Nëse dëshironi të luani disa prej atyre lojërave të vjetra Flash, dhe me të vërtetë disa prej tyre ishin mjaft të mrekullueshme, do t'i gjeni përsëri nëse kërkoni direkt për to – ka site që i mbledhin ato që do të duan të paraqiten në Google dhe si e tillë do të punojë të shfaqet dukshëm në rezultatet e kërkimit për gjëra të tilla si "lojëra flash të vjetra" dhe të ngjashme.