JOQ Albania
Home

Hani sa më shumë domate, ju bën spermën më të mirë!
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 12/10/2019 8:30

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

E dinit se ka një lidhje mjaft të fuqishme mes konsumimit të domates dhe prmirësimit të cilësisë së spermës tek meshkujt? ësht ëpikërisht likopeni që ndodhet tek domatet, ai që ndikon drejtëpërdrejtë në rrritjen e kësaj cilësie.

Sipas një studimi të kryer sëfundmi, burrat e shëndetshëm që morën ekuivalentin e dy lugëve të domateve në ditë, u zbulua se kishin spermë me cilësi më të mirë.

Steriliteti tek meshkujt prek deri në gjysmën e çifteve që nuk mund të ngelin shtatzënë.

Ekspertët e fertilitetit thanë se duheshin më shumë studime që përfshinin burra që kanë probleme të fertilitetit. Likopeni, si vitamina E dhe zinku që kanë qenë në qendër të studimit të mëparshëm, është një antioksidant që do të thotë se parandalon oksidimin në qelizat, dhe për këtë arsye dëmtimin.

Ajo ka qenë e lidhur me përfitime të tjera shëndetësore, përfshirë uljen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës dhe disa kancere.