JOQ Albania
Home

Mënyra e thjeshtë për të mbajtur bananen të freskët
Shkruar nga: D Cani | Publikuar më: 20/03/2018 16:55

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Pikat e errëta në banane shkaktohen nga një enzimë dhe efekti i prodhimit të etilenit në të. Ky reaksion, i quajtur ngjyrosje enzimatike, ndodh lehtë në temperatura të ngrohta kur pH është ndërmjet 5.0 dhe 7.0.

Nëse bananet qëndrojnë gjatë, patjetër që do të zbuten dhe fillojnë dhe nxihen.

Natyrisht, kjo nuk do të thotë se janë të prishura, por shumica nesh i do më shumë kur janë më të forta dhe të freskëta.
Si t’i mbajmë të freskëta? Ekziston një mënyrë e thjeshtë.

Tashmë e dini që bananet nuk do të duhej t’i mbani në frigorifer.

Ajri i ftohtë do t’i bëjë që kjo perime të marrin ngjyrë të errët, andaj mënyra më e mirë është t’i mbani sa më larg frigoriferit.

Bëni këto veprime: rrënjën e bananes mbështilleni me folie najloni.

Në këtë mënyrë rrënja nuk do të marrë ngjyrë të errët,e në këtë mënyrë do të ruajë freskinë.

FEATURE (2)