JOQ Albania
Home

Sa herë mund të përdoret peshqiri i dushit
Shkruar nga: S Shtjefni | Publikuar më: 24/03/2017 15:44

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Për shumicën e njerëzve, mjafton që peshqiri i dushit të ndërrohet çdo një javë, por kjo gjë është e gabuar sepse peshqirët mesatarisht koleksionojnë dhjetë milionë qeliza të vdekura të lëkurës. Gjithashtu edhe kërpudha apo baktere të cilat kanë mbijetuar nga dushi.

Edhe nëse ju  e lini peshqirin të thahet, bakteret shumëzohen vazhdimisht, sepse atmosfera e lagësht nëpër tualete është e përsosur për inkurajimin e rritjes së baktereve dhe gjërave tjera të padëshirueshme.

Këto janë arsyet që ekspertët rekomandojnë që mos ta përdorni të njëjtin peshqir më shumë se tri herë, ndërsa kur e bëni sigurohuni se e pastroni me ujë të nxehtë dhe me detergjent.