Regjistrimi në konviktet studentore, përfundon më 5 gusht afati për regjistrim elektronik

Shkruar nga: B Hasi | Publikuar më: 03.08.2022, 17:54

Përfundon më 5 gusht afati për regjistrim elektronik për akomodim në konviktet studentore shtetërore dhe private, i cili ka nisur më 18 korrik. Regjistrimi vlen për studentët nga viti i dytë deri në të gjashtin dhe maturantët.

Për studentët e vitit të parë, afati i aplikimit është nga data 5 deri më 16 shtator 2022, pra pasi të ketë kaluar afati i parë i regjistrimit në fakultete për vitin akademik 2022/2023.

Në 12 konvikte në Shkup, Tetovë, Manastir, Ohër, Prilep dhe Shtip janë në dispozicion 4.834 shtretër për studentë të rregullt deri në diplomim.

Nga numri i përgjithshëm, 3.669 shtretër janë të destinuara për nxënësit nga viti i dytë deri në të gjashtin dhe maturantët, dhe 1.165 për studentët që do të regjistrohen në vitin e parë.

Konvikti studentor “Goce Dellçev” në Shkup ka më së shumti vende të lira ,1186, DSD “Pelagonija” në Shkup ka 997 vende, “Stiv Naumov” 601 shtretër, krahas 138 shtretërve në kazermat e reja në këtë konvikt studentor në kryeqytet.

Konkursi ofron edhe akomodim në shtëpitë: “Tome Stefanovski-Senic” në Shkup (370 vende), “Koço Racin” në Manastir (385), “Nikola Karev” në Ohër (242), “Orde Çopela” në Prilep (335). ), PSD “UJIE” në Tetovë (120) dhe në katër shtëpi në Shtip: DSD “Braça Miladinovci” (236), PSD “Oaza” (112), PSD “Hiljadnikov” (60) dhe PSD “Logos” (52) .

Studentët duhet të plotësojnë aplikacionin elektronik dhe të ngarkojnë dokumentacionin përkatës në portalin e internetit: e-uslugi.mon.gov.mk.

Ata mund të aplikojnë për pranim vetëm në një konvikt. Nëse pas publikimit të listave përfundimtare të studentëve të pranuar sipas konvikteve, ambientet e akomodimit në një konvikt të caktuar mbeten të paplotësuara, regjistrimi do të vazhdojë deri në plotësimin e tyre, por jo më vonë se data 15 nëntor 2022.

Lista përfundimtare e pranimeve për studentët e viteve të dyta dhe të larta do të publikohet më 5 shtator, ndërsa për studentët e vitit të parë – më 30 shtator, në tabelat e shpalljeve në konviktet ku studenti ka aplikuar dhe në faqen e internetit të MASH-it.

Ankesat eventuale mund të paraqitet online në adresën e emailit: [email protected] në afat prej pesë ditësh nga dita e publikimit të rezultateve.

Sipas kushteve të akomodimit të përcaktuara në Konkurs, studenti vendoset në konvikt duke filluar nga dita e lidhjes së kontratës me konviktin ku është pranuar, por jo më vonë se dhjetë ditë nga lista përfundimtare e publikuar.

FACT CHECK: Synimi i JOQ Albania është t’i paraqesë lajmet në mënyrë të saktë dhe të drejtë. Nëse ju shikoni diçka që nuk shkon, jeni të lutur të na e raportoni këtu.
Më të Lexuarat
Shkarkoni aplikacionin JOQ ALBANIA në platformat
Më të fundit