JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Ministrja e Ekonomisë: Patjetër që do ia paguajmë dëmshpërblimin 110 Milionë Euro Becchettit
Shkruar nga: F Tenolli | Publikuar më: 21/07/2021 7:19

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

E ftuar dje në një emision televiziv ministrja e Ekonomikë dhe Financave, Anila Denaj, u shpreh se patjetër që do ia paguajnë dëmshpërblimin prej 110 Milionë Euro Francesco Bechettit por vetëm kur ky vendim të jetë i formës së prerë. Ajo u shpreh se shteti shqiptar po pret përgjigje nga Avokatura e Shtetit, por në rast se vjen përgjigja e vendimit të formës së prerë.

“Ne patjetër që do ta paguajmë. Hyn edhe në negociata. Po në rastin e Beketit, ne jemi në pritje të përgjigjes nga Avokatura e Shtetit. Ne nuk mundemi dhe juridikisht të buxhetojmë procesin nqs Avokatura e Shtetit nuk thotë tani ky vendim duhet zbatuar. Ka procese dhe ka kontrata që nëse do të negocioheshin në kohë mund të kishin kompensuar dhe dëmin e fitimit të gjyqit. Dhe sa më shumë ta lëmë në kohë, jemi duke shtyrë një proces që nuk është në të mirë të shqiptarëve. Nuk po flas për rastin konkret këtu. Por në momentin që procedurat finalizohen atëherë janë detyruese për buxhetin e shtetit. Dhe ata kanë vëmendjen për tu paguar proporcionalisht sipas fondeve. Nëse vjen e formës së prerë do të duhet të hiqet një fond nga një proces tjetër,“- tha Denaj.

Në vendin e marrë në gjykatën ndërkombëtare, këto para do të merren nga pasuritë shqiptare që nuk mbrohen nga konventat diplomatike tani mund të konfiskohen në të gjithë botën dhe sapo shuma totale të jetë mbledhur për të paguar dëmin, atëherë edhe procedura e konfiskimeve do të përfundojë.