JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Covid-19/ Pfizer nis vaksinimin, kryhet injektimi i parë në SHBA
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 21/11/2020 1:29

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Pfizer dhe partneri i saj BioNTech ditën e djeshme kanë bërë kërkesë për autorizimin e vaksinës anti-Covid në SHBA. Do të jetë detyra e Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave (FDA) të vendosë nëse vaksina është e sigurt të përdoret gjerësiht në popull apo jo. Qeveria e SHBA pret të miratojë vaksinën në gjysmën e parë të dhjetorit, ndërkohë që nuk është ende e qartë se sa kohë do t’i duhen autoriteteve që ta miratojnë. Të dhënat nga një provë e avancuar treguan se vaksina mbron 94% të të rriturve mbi 65 vjeç. Ndërkohë, studimi përfshiu 41,000 njerëz në të gjithë botën, ku vetëm gjysmës iu dha vaksina.

Burimi:Daily Mail|Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania