JOQ Albania
Home

U kthye me burrin në pallatin që u shpall i pabanueshëm: Ku të shkojmë tjetër?
Shkruar nga: S Shtjefni | Publikuar më: 17/02/2020 20:27

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Pas tërmetit të 26 nëntorit me mijëra shqiptarë mbetën në rrugë të madhe, pasi banesat e tyre u shkatërruan nga lëkundjet e forta sizmike.

Shumë shqipatrë janë kthyer në shtëpitë e tyre që janë shpallur të pabanueshme, sepse nuk kanë ku të shkojnë tjetër. E tillë është edhe historia e Rakip dhe Dile Rekës.

Çifti jeton në katin e dytë të një pallati pesëkatësh, i cili është shpallur e pabanueshmë. Ky pallat gjendet në lagjen 7 të qytetit të Durrësit.

Gruaja ka thënë:

Ku të shkojmë tjetër? Bëra ato dokumentat që duheshin, bëra një kontratë qiraje, i dorëzova të gjitha, por pa paguar 20 000 mijë lekë, nuk na i japin çelësat e shtëpisë, ndaj dhe ne ngelëm këtu.‘‘

Kujtojmë këtu se pas tërmetit të 26 nëntorit janë llogaritur rishtas sit ë varfër 26 mijë shqiptarë. Ndërsa shumë shqiptarë janë ende duke qëndruar në çadra.