Ndryshojnë rregullat e importit të makinave, nuk mund t’i blini më të vjetra se viti 2007

Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 13.01.2022, 12:12

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka ndryshuar rregullat për importin e makinave. Rregullat e reja nuk do të lejojnë importin e asnjë makine që është më e vjetër se viti 2007. Qytetarët që blejnë makina duhet të jenë të kujdesshëm kur blejnë makina pasi ajo nuk duhet të jetë më e vjetër se 15 vite.

Njoftimi i plotë:

Lejohet të importohen/regjistrohen mjetet EURO 5 e sipër: Autoveturat e reja me 0 km dhe që nuk janë regjistruar më parë për qarkullim në asnjë shtet tjetër; Mjetet motorike të tjera të reja si: autobusë dhe automjete për transport të përzier (ATP, ATV, APV) të kategorive M2 dhe N1, me 0 km dhe që nuk janë regjistruar më parë për qarkullim në asnjë shtet tjetër”, sipas DPSHTRR, cila shton se lejohen të gjitha makinat Euro4 pavarësisht kilometrave të përshkruara.

Mjetet motorike të tjera të përdorura si: autobusë dhe automjete për transport të përzier (ATP, ATV, APV) të kategorive M2 dhe N1, të gjitha ato që nuk janë me 0 km dhe që janë regjistruar për qarkullim në rrugë në një shtet tjetër më parë, të cilat përmbushin normën EURO 3 dhe duhet të jenë prodhuar jo më shumë se 15 vjet para datës së regjistrimit të parë në Shqipëri.

Më të Lexuarat
Shkarkoni aplikacionin JOQ ALBANIA në platformat
Më të fundit