JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Blendi Gonxhja “i fal” 300 milionë Grigor Jotit në tenderin pa konkurrencë
Shkruar nga: M Gjini | Publikuar më: 30/06/2021 22:48

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Përsëri Blendi Gonxhja bëhet protagonist në një tjetër tender të dyshimtë. Më konkretisht rezulton se Blendi Gonxhja “i ka dhuruar” plot 300 milionë lekë të vjetra Grigor Jotit të INFOSOFT në një tender të dyshimta pa konkurrencë. Bëhet fjalë për procedurën e prokurimit me numër reference REF–96112–05-21-2021 dhe me objekt “Blerje pajisje ndihmëse për Drejtorinë e Drejtuesve të Mjeteve” me fond limit 26,220,461 lekë të reja pa TVSH.

Vihet re duke studiuar dokumentacionin përkatës, se në tender ka marrë pjesë vetëm një bashkim operatorësh i përbërë nga “Infosoft Systems” & “SINTEZA CO”. Pra kemi të bëjmë me një pjesëmarrës të vetëm i cili natyrisht është shpallur edhe fitues. Vlera e ofruar prej këtij bashkimi firmash është 24,160,428 lekë të reja pa TVSH ose rreth 300 milionë lekë të vjetra me TVSH. Përveçse ka një mongesë totale konkurrence, shikohet se vlera fituese ka një difeencë qesharake me vlerën e fondit limit të tenderit.

Më konkretisht vlera fituese është sa 92.14% e fondit limit. Në këtë mënyrë, bazuar në dy problematikat e mësipërme, mund të konkludohet se kemi të bëjmë me një procedurë të dyshimtë ku me shumë mundësi fituesi ka qenë i paracaktuar. E thënë thjesht, Blendi Gonxhja eduket se i ka “dhuruar” rreth 300 milionë lekë Grigor Jotit. Bukur apo jo?