JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Gjendet veza e pulës 1000-vjeçare mes jashtëqitjeve të njeriut
Shkruar nga: F Tenolli | Publikuar më: 10/06/2021 16:02

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Arkeologët kanë zbuluar një vezë pule 1000-vjeçare në Izrael. Veza ishte ruajtur në mënyrë perfekte për shkak të rrethimit nga jashtëqitjet njerëzore në një gropë antike që ishte pjesë e një kompleksi industrial që nga epoka bizantine. Ekspertët, për fat të keq, e thyenë vezën kur e analizuan në laborator.

Veza është e gjatë rreth gjashtë centimetra dhe kishte vetëm disa të krisura në guaskë, por asnjë pjesë e shtresës së jashtme nuk mungonte kur ajo u mor nga gropa. Alla Nagorsky, arkeolog, gjithashtu vuri në dukje se edhe në ditët e sotme, vezët rrallë mbijetojnë për shumë kohë në kartonët e supermarketeve. Është e mahnitshme të mendosh se ky është një zbulim 1000-vjeçar!

Burimi: Daily Mail | Përktheu dhe Përshtati: JOQ ALBANIA