JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

BE-ja dhe Kanadaja nuk i lejojnë, CNN: Turistët amerikanë mund të udhëtojnë në Shqipëri pa test apo karantinë
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 13/01/2021 11:21

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Në SHBA numri i të i nfektuarve nga Covid-19 vijon të mbetet shumë i lartë dhe të përhapet çdo ditë e më shumë. Kjo ka bërë që shumë kombe të vazhdojnë ta shohin Amerikën me frikë. Bashkimi Evropian ka hequr Shtetet e Bashkuara nga lista e saj e vendeve, turistët e të cilëve mund të vizitojnë. Amerikanët ende nuk mund të pushojnë as në fqinjin e tyre në veri, Kanada, dhe as të drejtohen drejt shumë aziatike. Ndërsa shumica e udhëtarëve amerikanë po qëndrojnë afër shtëpisë, disa ende duan të shkojnë jashtë vendit. Për këtë CNN ka përgatitur një listë me vendet ku amerikanët mund të udhëtojnë dhe mes tyre është edhe Shqipëria, pasi për turistët amerikanë dhe s’ka nevojë për test ndaj COVID-19 apo karantinë. Gjithsesi shkruhet se është e pritshme ndonjë kontroll shëndetësor.

Shqipëria:E vendosur në detin Adriatik, Shqipëria mbetet e hapur. Uebfaqja e Ambasadës Amerikane thotë se nuk ka kërkesa për test ndaj Covid-19 ose karantinë, ju mund të prisni një shqyrtim shëndetësor. Kërkesat për maska ​​dhe orar ndalimi janë vendosur.