JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Pa tmerrin me sy që në moshën 13-vjeçare, kjo është vajza kosovare që i mbijetoi 16 plumbave
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 20/11/2020 16:03

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Saranda Bogujevci, është vajza kosovare e cila humbi një pjesë të familjes së saj që në moshë fare të njomë, kur ishte vetëm 13 vjeç, nga forcat serbe. Ajo i mbijetoi 16 plumbave dhe humbi 14 anëtarë të familjes së saj, përfshirë nënën dhe dy vëllezërit në luftën e Kosovës në vitet 1998-1999. Pasi lufta përfundoi, ajo bashkë me 4 kushërinj u evokuan në Mançester të Anglisë, ku ajo u operua dhe vazhdoi mjekimin, si dhe studimet. Në vitin 2014 Saranda u kthye në atdhe dhe dëshmoi përpara një gjykate serbe për krimet e serbëve. Familja e saj u shua katër ditë pas fillimit të sulmeve të NATO-s, në Podujevë, më 28 mars 1999. Ndër viktimat ishte dhe një fëmijë 2-vjeçar. Ndërkohë 5 burra u burgosën për krimin në fjalë. Saranda, pasi u kthye nga Anglia, organizoi edhe një ekspozitë mu në mes të Beogradit, ku paraqiste humbjen e familjes së saj.