JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Gjermania drejt karantinës së dytë, ky është plani për shpëtimin e biznesit të vogël
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 29/10/2020 0:00

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Qeveria federale gjermane dhe qeveritë e landeve po mendojnë rikthimin e karantinës së dytë, pasi ka patur një rritje të ndjeshme të rasteve të reja me Covid duke vendosur kufizime masive të kontaktve gjatë gjithë nëntorit. Kufizimet e reja masive në jetën e përditshme do të hyjnë në fuqi qytetarëve nga e hëna e ardhshme, 2 nëntor. Pas dy javësh, rreth 11 nëntorit, kancelarja dhe krerët e qeverive të landeve do të diskutojnë përsëri dhe do të vlerësojnë objektivat e arritura përmes masave të marra.

Më konkretisht, bizneseve të vogla mund t’u rimbursohet deri në 75% të xhiros së humbur, bizneseve më të mëdha deri në 70%. Si masë orientimi do të shërbejë qarkullimi i të njëjtit muaj të një viti më parë, dmth fillimisht nga nëntori 2019. Sipas informacionit të gazetës “Handelsblatt”, pagesat e bëra tashmë, si subvencionet për periudhën kalimtare ose shtesat për punë me orar të shkurtuar duhet të zbriten nga ndihma emergjente. Kryesisht bëhet fjalë për biznese në sektorin e hotelierisë ose turizmit.