JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Njerëzit që flenë në një shtrat me bletë për të larguar stresin
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 01/08/2020 2:13

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Në shoqërinë tonë moderne, me stres të lartë, për fat të mirë nuk ka mungesë të ndihmave të relaksimit për t'u çlodhur, aplikacione audio për histori të gjumit, zyra pa telefon, ose ASMR, video YouTube hipnotike të njerëzve që pëshpëritin ose duke shtypur letër ambalazhi në mikrofon për të ndihmuar njerëzit të zhyten në gjumë.

Por në Slloveni, ekziston një teknikë relaksimi që në të vërtetë mund të shokojë disa njerëz, veçanërisht entomofobë: shtrirë në një dhomë të mbushur me kafazë ku mijëra bletë gumëzhitje.

Vendi ka pasur një vlerësim të gjatë për prodhuesit mjaltit, ku mbahen kosheret e bletëve, mbulojnë kombin, përfshirë edhe kopshtet e tij shkollore. Dhe Dita Botërore e Bletëve bie në 20 maj, e cila përkon me ditëlindjen e Anton Janša, një bletar slloven që ishte një pionier global në fushën e bletarisë në Shekullin 18.

Sot, terapia e bletëve vepron si stabile e stresuesve të përditshëm për shumë njerëz në Slloveni, përfshirë njerëzit në punë me presion të lartë si zjarrfikës. Shikoni videon më lart për të parë se si Sllovenia i përdor këto gabime të dashura për të rritur shëndetin mendor – nxitës dhe të gjithë.

Burimi: BBC | Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania