JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Çmenduri në Spitalin e Durrësit, 1.8 miliard lekë për lavanderi firmës me kapital 1 milionë lekë
Shkruar nga: M Gjini | Publikuar më: 29/07/2020 22:35

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

"Plasi peshku" përsëri, kësaj rradhe në Durrës. Do thoni ju, të paktën në Durrës, lë të plasë se fundja det ka. Po, po, det ka, por janë edhe paratë tona që bëhen ushqim për peshqit. E nëse do të vazhdonim më tej në këtë diskutim, do të shikonim se peshkaqenët e mëdhenj në shëndetësi nuk qenkan vetëm kompanitë farmaceutike që po “shpojnë xhepat” nga rëndesa e parave, por janë edhe kompanitë e pastrimit.

Po, po, me pastrim u bëka leku sot. Të paktën tek ne. Dhe jo ndonjë pastrim i nivelit të lartë, por thjesht pastrim çarçafësh, jastikësh etj, etj. Dhe për këtë pastrim të tillë, shteti do të paguajë shifrën e çmendur prej gati 1.8 miliardë lekë të vjetra. Me kaq para, mund të ndërtohej një spital i ri modern nga e para dhe pse jo të kishte edhe çarçafë të rinj për t’u ndërruar çdo ditë, pa qenë nevoja fare për tender.

Më konkretisht, bëhet fjalë për një tender me numër reference REF-57237-04-30-2020 dhe me objekt “Furnizim i Shërbimit Te Lavanderisë Për Spitalin Rajonal Durrës”. Fondi Limit/Vlera E Pritshme E Kontratave kap vlerën e 149’168'668 lekë të reja pa TVSH, ose rreth 1.8 miliardë lekë të vjetra me TVSH.

Në këtë tender kanë marrë pjesë 7 kompani dhe fitues është shpallur kompania UNIVERS SERVIS SHPK me administrator dhe pronar të vetëm shtetasin Plarent Gjinari. Rezulton se kjo kompani ka një kapital prej vetëm 1 milion lekësh të reja, ose e përkthyer në shifra, vlera e tenderit të fituar është 1 mijë e tetëqind herë më e madhe sesa kapitali i saj. Çmenduri apo jo?

Ndërkohë rezulton se kjo kompani në 8 vitet e fundit ka fituar rreth 643 milionë lekë të vjetra. “Një fjalë goje” më pak fjalë. Por duket se manipulimi i këtij tenderi është aq i madh sa si rrallë ndonjëherë në tenderat publikë, ka patur plot 5 ankesa për procedurën e tenderit, pra thuajse nga të gjithë operatorët pjesëmarrës, një rekord më vete ky. Sigurisht ankesat nuk janë marrë parasysh dhe fituesi ka mbetur po ai. Dhe ne s’na mbetet tjetër veç t’i urojmë fituesit, t’i bëjë miliardat gjak e dhjamë, siç thotë populli.