JOQ Albania
Home

CONAD i oligarkut Luan Leka u merr paratë shqiptarëve dhe i jep produkte me myk
Shkruar nga: V Gashi | Publikuar më: 07/05/2020 20:49

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Siguria ushqimore supozohet të jetë çështja primare e kompanive apo supermarketeve që tregtojnë produkte konsumi për qytetarët shqiptarë.

Mirëpo, në praktikë ndodh ndryshe, pasi produkte të shumta ushqimore rezultojnë vijojnë të shiten në supermarkete edhe pasi u ka kaluar data e skandencës, duke u shndërruar kështu në një rrezik potencial për shëndetin e çdo konsumatori.

Në redaksinë e JOQ Albania kanë mbërritur denoncime të panumërta që tregojnë se si supermarkete të ndryshme në vend shesin produkte të skaduara, ose jashtë çdo standardi, ndërsa institucioni përkatës, AKU, herë është në 'gjumë letargjik' e herë bën 'një sy qorr e një vesh shurdh', duke favorizuar oligarkët që i kanë në pronësi, të cilët shpesh herë rezultojnë të kenë lidhje të ngushta me qeveritarët dhe "Rilindjen".

Së fundmi, në redaksinë tonë ka mbërritur një tjetër rast abuzimi me produktet ushqimore.

Kësaj here bëhet fjalë për rrjetin e supermarketeve Conad Albania, i cili ndonëse disa kohë më parë u gjobit me 15 milion lekë për shitjen e produkteve të skaduara, sërish vijon "zakonin” që s’e ka harruar, duke treguar produkte ushqimore të skaduara, që në vetvete janë si një "minë me sahat" për shëndetin e konsumatorëve.

E megjithatë, kjo gjobë nga AKU ishte e papërfillshme krahasuar me dëmin që produktet e skaduara mund të shkaktojnë tek konsumatorët, të cilëve mund t'iu rrezikohet edhe jeta.

Por cili oligark fshihet pas CONAD, që tallet me sigurinë shëndetësore dhe besimin e konsumatorëve shqiptarë të cilët i falin të ardhurat që mund të kenë siguruar me mund për të mbijetuar?

Rrjeti i supermarketeve Conad Albania, është në pronësi të oligarkut Luan Leka, i cili po ashtu është edhe pronar i kompanisë së njohur të prodhimit të sallamrave EHW dhe fabrikës së ujit Qafë-Shtama.

Rasti më i fundit ka të bëjë me një pako makarona, të cilat edhe pse datën e skadencës e kanë të rregullt, rezultojnë të jenë të mykura, gjë e cila ka skandalizuar qytetarin që i ka blerë.

Oligarku Leka me siguri që ka dijeni për abuzimet e vazhdueshme të bëra në kompaninë e drejtuar prej tij, pasi raste të tilla janë denoncuar vazhdimisht edhe për produktet të cilat shiten të skaduara dhe me myk brenda në supermarket, raftet e të cilëve duket se kanë zënë merimanga.

Duket se kjo është taktikë e njohur nga rrjeti i supermarketeve Conad, ku datat e skandencës shpesh mbivendosen për të fshehur realitetin, rqste të denoncuara nga vetë konsumatorët e skandalizuar për cilësinë.

Kjo gjë është praktikë e njohur ku supermarketet, për të mos çuar dëm produktet që iu ngelen pa shitur, i ndërrojnë datën e skandencës, duke rrezikuar seriozisht shëndetin e konsumatorëve.

Mesazhi i qytetarit për JOQ Albania:

Prsh JOQ. Te blera sot ne Conad pran Gardes ne Tirane. Skandal.