JOQ Albania
Home

Pushimet me autorizim/ Blendi Klosi-shqiptarëve: Do të merrni leje në e-Albania për të vajtur në plazh
Shkruar nga: V Gashi | Publikuar më: 15/04/2020 21:34

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Teksa sezoni veror është vetëm disa javë larg, shqiptarët duket se nuk do të jenë në gjendje t'i frekuentojnë plazhet pa marrë leje.

Lajmi është bërë i ditur nga ministri i Turizmit, Blendi Klosi, i cili teksa ishte i ftuar në "Tv T", foli në lidhje me masat që do të ndërmerren për sezonin e plazhit.

Klosi tha se shqiptarët do të marrin leje në portalin e-Albania për të vajtur në plazh.

Ai theksoi gjithashtu se midis pushuesve në plazhe do të ruhet një distancë e caktuar, ndërsa festat masive nuk do të lejohen.

Klosi tha:

Po përgatisim një rregullore të re të plazheve, duke i dedikuar një punë të imët, sigurisë së jetës dhe rrezikut të pandemisë. Do të kërkojë punë dhe detaje. Një draft e kemi, me rregulla të përcaktuara qartë. Me distancë më të madhe nga çadrat e plazhit. Nuk do të ketë festa masive në bregdet. Do të jetë drejt një turizmi familjar, të qetë, natyrisht duke marrë leje tej e-albania besoj. Pa leje, do të jetë e vështirë të mendohet sezoni turistik.