JOQ Albania
Home

Akuza e fortë: Rama ka ndryshuar emrin, i arrestuar për kontrabandë ikonash në Paris e Maltë
Shkruar nga: L Çela | Publikuar më: 16/02/2020 18:55

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Jarl Alexandre de Basseville, i cili njihet si “Princi i Libofshës” ka lëshuar një sërë akuzash ndaj kryeministrit Edi Rama. Ai ka thënë se kryeministri ka qenë i arrestuar për trafik ikonash në Francë dhe Maltë.

Në një intervistë ekskluzive për Panorama Plus, ai shprehet se ndodhet përballë një fakti, pasi i propozoi qeverisë Rama një sistem financiar bazuar në një ‘free zone’ investimesh, një bankë investimesh dhe deri në krijimin e një principate në emër të Heroit tonë Kombëtar.

“Në fakt, qeveria jonë është impostuese dhe Rama që unë e kam denoncuar për ndryshim emri në fillimet e viteve 2000, i arrestuar për kontrabandë ikonash në Paris dhe Maltë, e refuzoi planin tim dhe duelin me të në sheshin ‘Skënderbej’”, shprehet ai.

Më poshtë një pjesë nga intervista për "panorama" e fotografit Jarl Alexandre de Basseville

Të kemi parë duke punuar me ekipin tënd nga Singapori në Los Angeles. Vazhdon të jetë ‘Principata e Libofshës’ një prioritet i yti, apo hoqe dorë nga Shqipëria dhe shqiptarët?

Patjetër që plani im në Ballkan për Libofshën duket qartë një prioritet që rrjedh nga gjaku im i Europës së Lindjes, evidentuar shpeshherë në media dhe takimet që kam pasur, duke qenë se mamaja ime ka qenë kontesha e fundit e Zagrebit dhe princesha Eittelsbach. Tani jam përballë një fakti, pasi i propozova qeverisë Rama një sistem financiar bazuar në një ‘free zone’ investimesh, një bankë investimesh dhe deri në krijimin e një principate në emër të Heroit tonë Kombëtar.

U pranua propozimi yt, apo je në pritje?

Në fakt, qeveria jonë është impostuese dhe Rama që unë e kam denoncuar për ndryshim emri në fillimet e viteve 2000, i arrestuar për kontrabandë ikonash në Paris dhe Maltë, e refuzoi planin tim dhe duelin me të në sheshin ‘Skënderbej’.

Dua të them që, këmbëngul në misionin tim jo vetëm se pasardhësit e mi ishin pjesë e luftës në Sarajevë dhe se familja ime ka drejtuar për më shumë se 1000 vite këtë tokë të bekuar, por për një arsye të thjeshtë, që ky është vullneti dhe fati im. I martuar me popullin tim, një shprehje që e përdor shpesh, unë isha prezent në pjesëmarrjen time në protestat e Tiranës.

Më bëri përshtypje mënyra sesi njerëzit më takonin dhe deri në përkëdheljen e flokëve nga gjyshet shqiptare. Ishte impresionuese të përjetoja se si njerëzit ishin të ndryshëm përpara meje, me ata që komentojnë në mediat sociale.