JOQ Albania
Home

Hartografi do të gjurmojë identitetin tuaj.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 25/10/2019 17:20

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Compasses on the map (Shallow DOF)

Lotame, një kompani që ofron mjete të administrimit të të dhënave për botuesit dhe tregtarët, zbuloi sot një produkt të ri të quajtur Cartograf, – përshkruar nga CMO Adam Solomon si "zgjidhja e re e identitetit tonë të bazuar në njerëz".

Me fjalë të tjera, është oferta e Lotame për të ndihmuar bizneset të lidhin të dhënat e vizitorëve dhe klientëve të tyre nëpër platforma dhe pajisje.Ne kemi shkruar për shumë teknologji të tjera të shënjestrimit të pajisjeve të kryqëzuara – dhe në fakt, Lotame fitoi njërën prej tyre, AdMobius, në vitin 2014. Por Solomon tha që peizazhi është bërë më sfidues duke marrë parasysh rregullat e intimitetit dhe veçanërisht browserat e azhurnuar që vendosin kufij të rinj në llojet e cookies që mund të përdoren për të gjurmuar përdoruesit.

"Ka një shpërthim të cookies të palëve të para," tha Solomon, duke iu referuar cookies që ruhen në domenin që po vizitoni në të vërtetë (në krahasim me cookies të palëve të treta, të cilat bllokohen gjithnjë e më shumë).Ai argumentoi që këto cookie "jetëshkurtra" krijojnë probleme për botuesit: "Nëse jeni në Safari vizitoni të njëjtën faqe çdo ditë, një ID e re mund të gjenerohet" çdo ditë. Kështu që hartografi merret me këtë duke përdorur shkencën e të dhënave dhe të mësuarit e makinerisë për të "provuar" grupimin e identiteteve të ndryshme së bashku që me sa duket i përkasin të njëjtit përdorues